Nyhet

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN 2019

Idag, den åttonde mars, firar vi den internationella kvinnodagen. Det är en dag för att uppmärksamma ojämlikheterna och det strukturella kvinnoförtrycket som skär genom samhällsklasser, men också för att fira kvinnors bedrifter genom historien och de viktiga kvinnliga förkämpar som idag förbättrar livet och framtiden för inte bara kvinnor utan hela mänskligheten.

Den internationella kvinnodagen har sina rötter i den socialistiska rörelsen precis som Vänsterpartiet. Det är ingen slump att Vänsterpartiet i början av 1990-talet blev det första feministiska partiet. Vi står alltid på barrikaderna för att driva feministiska krav inom alla politiska områden.

Den internationella kvinnodagen är en dag att särskilt uppmärksamma dessa frågor, men det betyder inte att det den feministiska kampen avstannar resten av årets dagar. Tvärtom ser vi den åttonde mars som ett avstamp. Ett kollektivt, djupt andetag inför ännu ett år av ihärdigt och kompromisslöst arbete för att flytta fram våra positioner och bekämpa ett dysfunktionellt patriarkat som håller både kvinnor och män gisslan.

Tillsammans gör (V)i skillnad!

Kopiera länk