V Umeå: Frys ombyggnationen av Vasaplan

PRESSMEDDELANDE
2017-03-24

Vänsterpartiet har i dag lämnat in en interpellation till kommunfullmäktige om att ombyggnationen av Vasaplan bör stoppas.

– Vänsterpartiet menar att den slutgiltiga utformningen av Vasaplan inte kommunicerats tillräckligt med alla berörda, och frågar därför fullmäktige om de verkligen anser att den planerade gestaltningen är optimal ur trafiksäkerhetssynpunkt, barn- och tillgänglighetsperspektiv, säger Ulrika Edman, gruppledare (V) Umeå.

Vänsterpartiet har i sin skuggbudget föreslagit att ombyggnationen av Vasaplan ska skjutas upp.

– Projektet bör skjutas upp till dess att en gedigen och seriös dialog med alla busschaufförer, övriga trafikutövare, referensgrupper inom skola/förskola, intresseorganisationer för cykeltrafik, andra läns- och regionkommuner samt en bredare del av funkisrörelsen skett. Annars riskerar vi att Nya Vasaplan blir en flashig men kostsam, dålig och trafikfarlig lösning, säger Ulrika Edman (V).

– Ett kollektivtrafiknav som ska fungera för 200 000 invånare, kostar uppemot 100 miljoner och ska fungera i minst tre decennier tål att tänkas igenom. Centrum behöver dessutom få vila från alla ombyggnationer, säger Ulrika Edman (V), interpellant.

Interpellationen kommer att behandlas på kommunfullmäktige i april.
Kontakt:
Ulrika Edman, gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 01 07

 

Läs interpellation här:

170324 Interpellation Nya Vasaplan

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: