Sabotage av 6 timmars arbetsdag!

PRESSMEDDELANDE
2016-05-12

Redan efter sex månader har det beslutats att Sjöjungfrun ska gå från en uppskattad sextimmars arbetsdag in i den kritiserade heltidsmodellen.

– Ett år är en kort tid. Heltidsmodellen har inte tagits emot väl av de anställda, det har däremot sextimmarsdagen. Ska vi få tag i folk som vill jobba inom äldreomsorgen så måste vi kunna erbjuda attraktiva arbeten. Vi i Vänsterpartiet vill att försöket med förkortat arbetstid ska förlängas och även omfatta hemtjänsten, säger Åsa Bäckström, Äldrenämnden (V).

– För oss i V är detta rent sabotage av sextimmarsförsöket.  S vill inte besluta om fortsättning innan utvärdering, men kan ta bort 6 timmars arbetsdag innan utvärderingen. Med 6 timmars-försök så har Umeå valt att vara ett progressivt skyltfönster mot framtiden och nu väljer man att dra ner rullgardinen. Det är ett moment 22-resonemang och ett stort svek mot de anställda, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).

Kontakt:
Åsa Bäckström (V)
Ledamot i Äldrenämnden
E-post: [email protected]
Tel: 070-202 95 12

Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Åsa o Ulrika porträtt

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: