Pressmeddelande: Bevara allmännyttan vid Vasaplan!

PRESSMEDDELANDE 2015-02-23

Onsdag 25/2 ska Byggnadsnämnden fatta beslut om att påbörja en detaljplanändring på kvarteret Idun, där tjänstemannaförslaget är att tillåta handel i bottenvåningen i gamla biblioteket. Vänsterpartiet anser att detta strider mot tidigare fattat beslut i kommunfullmäktige.

– Alla kommunens instanser ska självklart respektera fullmäktiges beslut från år 2011 om en icke-kommersiell mötesplats vid Vasaplan, i bottenplan på det gamla biblioteket. Skenmanövern om att Folkets hus kan ses som en icke-kommersiell mötesplats håller inte. Dessutom ägs fastigheten av Folkets Hus-föreningen som själva beslutar om innehållet, säger Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet.

– Vänsterpartiet och vissa media har frågat folk på gatan om gamla biblioteket. Beskedet från umeborna är entydigt: inga fler gallerior, säger Ulrika Edman (V).

– Byggnadsnämnden bör precisera att merparten av gamla bibliotekets bottenvåning ska vikas åt icke-kommersiell allmännyttig verksamhet även om viss handel får förekomma, vilket vi kommer att yrka på onsdagens möte. Vänsterpartiet hoppas att de folkvalda respekterar demokratiskt fattade beslut och därmed stödjer vårt yrkande om begränsad kommers i gamla biblioteket, säger Mattias Sehlstedt, ledamot i Byggnadsnämnden (V).

Vänsterpartiet har i januari 2015 lagt en motion till kommunfullmäktige om att bl. a möjliggöra en inomhuslekplats i gamla bibliotekets lokaler.

Kontakt:
Ulrika Edman (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Mattias Sehlstedt (V)
E-post: [email protected]
Tel: 072-232 4619

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: