Vänsterpartiet välkomnar Ship to Gaza till Umeå

Vänsterpartiet i Umeå välkomnar beskedet att Ship to Gaza är tillbaka. Ship to Gaza är ett ideellt och fredligt solidaritetsinitiativ som jobbar för att upphäva den inhumana och illegala blockaden mot Gazas 1,6 miljoner invånare. Blockaden har pågått i snart fem år och hindrar både människor och varor att passera Gazas gränser. Det råder akut brist på medicin, sjukvårdsmaterial och byggnadsmaterial. Till detta kommer att befolkningen regelbundet utsätts för attacker från israelisk militär. Israel måste genast häva blockaden mot Gaza. Det handlar om något så enkelt som att våra medmänniskor på Gaza får möjlighet att dricka rent vatten och reparera bostäder och skolor eller föra in rullstolar till behövande. Det internationella samfundet har hittills stannat vid verkningslösa fördömmanden av blockaden. Här gör Ship to Gaza en enorm skillnad genom sitt fredliga konkreta solidaritetsarbete.

Det är särskilt roligt att konvojen startar i Umeå. Nu har vi chansen att sluta oss samman över organisations-, parti- och religionsgränser genom att på olika sätt stödja konvojen med ideellt arbete och ekonomiska bidrag. Ingen insats är för liten. Internationell solidaritet!

Läs mer om hur du kan stödja Ship to Gaza här:
http://www.shiptogaza.se/
”Gilla” Ship to Gaza Umeås Facebooksida för information om vad som händer lokalt:
https://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/pages/Ship-to-Gaza-Ume%C3%A5/390263394337220

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: