Evenemang

Folkets bio: Ni’lin – Här är vårt hem

Ni’lin – Här är vårt hem är en dokumentärfilm från Västbanken med svensktextad premiär i Umeå. Den är filmad, regisserad och producerad av fem Umeåbor, i nära kontakt med människor i Ni’lin.

Syftet med filmen är att sprida palestinska kvinnors och barns berättelser, då det oftast är mäns röster som får plats. En viktig aspekt under filmarbetet har varit att vända blicken från bilder av fysiskt våld och konfrontationer, för att istället skildra de berättelser från vardagen som inte gör rubriker i nyhetsmedia.Filmen är 36 min lång och beskriver det skeende som drabbade Ni’lin sommaren 2008. Filmarna följer några Ni’linbor i deras vardag vilken präglas av den militära närvaron och det israeliska murbygget på byns marker. I filmen visar och berättar barnen om tårgasgranaterna på marken och vi följer med kvinnorna när de ger uttryck för sin frustration och protesterar mot muren.

Filmskaparna kommer att finnas på plats vid båda visningarna för att presentera filmen och för att efter visningarna berätta mer och svara på frågor.

Folkets Bio Umeå 1 mars kl. 19.00. Mer info: www.nilinourhome.com

Kopiera länk