Sverige behöver Norrland, vi behöver Norrbotniabana

De tunga långtradare som numera kör sina laster genom vårt avlånga land sprider avgaser och förstör våra vägar borde få betala skatt så att det finns pengar för reparation av vägnätet som de åsamkar. Vi som bor här är beroende av bra vägar då vi ofta har långt till våra arbeten. Om vi tänker oss att ha kvar inlandsbefolkningen.

Norrland är rikt på naturtillgångar och vi behöver långsiktiga naturbevarande transportvägar/ banor. Det går även att bygga ut sjötransporten. Norrbotniabanan skulle väl tillgodose denna naturhänsyn, dessutom skulle det ge stadigvarande jobb till en alltmer arbetslös befolkning här, nog kan fåglar och grodor flytta på sig det har vi plats för här uppe.

Vi har även utrymme för att bygga ut natur – ekoturism här. Förnyelsebara energiprojekt kan vi också bedriva forskning och utveckling av.Satsa på en levande bygd i norr!

Elsa Andersson Hedkvist (V)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: