(V)i slipar vårt feministiska arbete

Vänsterpartiet vill med denna rekrytering sätta fokus på frågor som bland annat oskäliga löneskillnader mellan kvinnor och män, mäns våld mot kvinnor, kvinnors delaktighet i samhällsprocessen. (läs mer)

 – Eftersom vi krasst kan konstatera att samhället är långtifrån jämställt men feminismen inte längre är en het "modegrej" hos olika grupper måste vi som feminister bli ännu skarpare i vårt feministiska arbete, menar kommungruppledaren Tamara Špirić och forstätter:

– Feminismen en del av vår ideologi eftersom ojämställdhet försvårar människors verkliga vardag.

– Detta arbete blir särskilt viktigt nu i kristider då vi historiskt kan se att kvinnorna drabbas hårt i tider av ekonomiska svårigheter.- avslutar Tamara.

Arbetet som kvinnopolitisk sekreterare kommer bedrivas av Irina Enbuska som närmast arbetat med folkbildning åt ABF Umeåregionen men även verkat som koordinator i projekt mot prostitution i Barentsregionen. Irina kommer att ha fokus och granska förslag ur ett feministiskt perspektiv och ta fram konkreta förslag för att främja jämställdheten. Hon kommer även få möjligheter att på bred front verka för kvinnors organisering. Viss tid kommer hon även arbeta för Vänsterpartiets landstingsgrupp.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: