Stoppa jakten på sjuka och arbetslösa i Västerbotten!

Rapporten visar att mellan 2500-3000 personer i länet riskerar att bli utförsäkrade ur sjukförsäkringen 2010 till följd av de nya reglerna. Antalet nyanmälda jobb minskar och varslen i länet har ökat med över 700 procent sedan september 2007.

– Sverige har blivit ett land där cancersjuka och långtidsarbetslösa får betalaskattesänkningar. Västerbottens län har ett högt ohälsotal jämfört med andra län i Sverige. Därför har länet drabbats hårt av försämringarna i sjukförsäkringen, säger LiseLotte Olsson som sitter i socialförsäkringsutskottet för vänsterpartiet.

 En delegation från vänsterpartiets riksdagsgrupp presenterade på onsdagen en rapport om konsekvenserna av regeringens politik för Västerbotten. 9 av länets15 kommuner har fått ökade kostnader för ekonomiskt bistånd, trots att det under 2007var högkonjunktur. Rapporten visar också att mellan 2500-3000 personer i länet riskerar att bli utförsäkrade ur sjukförsäkringen 2010 till följd av de nya reglerna. Antalet nyanmälda jobb minskar och varslen i länet har ökat med över 700 procent sedan september 2007.

 – Sjuka och arbetslösa blir fattigare och utslagningen från arbetsmarknaden ökar. Det är därför viktigare än någonsin att satsa på en trygg sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. Jakten på sjuka och arbetslösa måste stoppas! säger Torbjörn Björlund som sitter i arbetsmarknadsutskottet för vänsterpartiet.

 

Läs hela rapporten här: http://www.vansterpartiet.se/images/stories/media/dokument/rapporter/vbottenrapport1.pdf

 

 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: