Lars Ohly besökte Umeå

Under två dagar var Vänsterpartiets partiledare Ohly i Västerbotten, en kväll och den dag träffade han Umebor (läs mer)

Onsdag den 2a april var han framförallt i Skellefteå, där han besökte bland annat Balderskolan och var med i SR, det går att lyssna på här (annars kan du gå in på P4 Västerbotten och klicka dig fram till Onsdag den 2/4, inslaget sändes mellan 15.00-15.30)På kvällen besökte han Ålidhems ungdomsgård och träffade mer än 70 diskussionintresserade umebor. En lyckad kväll där frågor bland annat handlade om att gå djupare än medias rapportering av politiken, och att träffa medborgarna och diskutera vilka frågor som påverkar oss.
Ohly fick sällskap av Tamara Spiric, gruppledare för Vänsterpartiet i Umeå.


Det fanns många som ville ställa frågor till partiordföranden på Ålidhem. 

Torsdagen den 3e april började på Dragonskolan med en träff med lärare och rektor. De samtalade om hoten från friskolorna och det faktum att kommunala medel används till marknadsföring av olika gymnasier. Därefter blev det en timma i aulan med dragonskolans elever. Många frågor olika frågor lyftes,  så som höjd status för kvinnodominerad yrken och 6 timmars arbetsdag.
TV4 bevakade Lars Ohlys besök på dragonskolan, ett inslag finns här
 
Under förmiddagen hann vi också träffa demensföreningen som är en anhörigförening för personer som har en anhörig med demenssjukdom. Ohly fick lyssna till vilka brister som finns inom vården av demenssjuka. En silviasyster betonade vikten av utbildning av vårdpersonalen för att möta behov hos patient och anhörig.
 
Lunchen intogs på bokcafét på pilgatan, där Ohly fick träffa en privatperson som uttryckt att hon ville diskutera ideologi med Lars. Lunchen ägnades därmed åt att diskutera politik på det ideologiska planet. TV4 var på plats och gjorde ett inslag om bokcafét, se inslaget här

 
Efter lunchen fanns ett kort utrymme för Ohly att besöka hemgården, ett äldrecentra som nu tvingas spara på grund av den styrande majoriteten i kommunen. Här betonade personalen vikten av att kunna uppräthålla god kvalité för de äldre trots att budgeten hela tiden blir mindre. De anställda slits mellan viljan att göra ett bra jobb och för lite personal. Det var upprörda känslor och vi önskar vi hade haft mer tid för detta besök. Vänsterpartiets ledamöter i socialnämnden i kommunen planerar att återkomma till Hemgården inom snart.
Sista aktiviteten för Lars Ohly i Umeå var ett samarrangemang med Vänsterns studentförbund, VSF, på universitetet. Där fick Ohly träffa studenter som ville veta mer om Vänsterpartiets politik och ställa frågor till Lars.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: