artikel

Bra att fler vill ha en jämställdhetsförskola!

Det är bra att fler vill ha en jämställdhetsförskola, säger
Tamara Špirić, gruppledare i Umeå, efter att ha fått ett positivt svar från Margaretha Röngren (S).
Vänsterpartiet välkomnar det initiativ till en förskola med genuspedagogik som en grupp föräldrar tagit. Det har man själv drivit tidigare, och nu frågade Špirić om ordföranden var beredd att jobba för en förskola med genuspedagogik. (Läs mer)

– Det behövs metodutveckling och medveten fokusering på jämställdhetsfrågor på dagis, därför är jag glad att det finns en positiv syn på genuspedagogik även hos socialdemokraterna, säger Tamara Špirić.

 I början av förra mandatperioden föreslog hon en jämställdhetsförskola, men fick då inget gehör. Efter ett initiativ från en grupp föräldrar är frågan än en gång aktuell. På kommunfullmäktige 26 april frågade Špirić hur Margaretha Rönngren (s), ordförande i för- och grundskolenämnden såg på saken. Rönngren svarade att hon var positiv, tex att kanske någon av de avdelningar som ska öppnas närmaste tiden kunde ha en jämställhetsprofil.

– Jag är glad att jag fick ett positivt svar och hoppas att arbetet kan påbörjas snarast. Det är många otåliga föräldrar som längtar efter denna möjlighet, och tiden är sannerligen mogen för en jämställdhetsförskola, framhöll Tamara Špirić.
 
Hon tog också upp i debatten en sådan förskola skulle tillgodose det stora intresset för jämställdhetsuppfostran som finns hos en del föräldrar, och även främja metodutvecklingen för genuspedagogiken.

 

Kopiera länk