artikel

Trygga arbetsvillkoren i framtiden

Skolan måste säkerställa att ungdomarna är väl rustade för kommande arbetsliv, menar Vänsterpartiet när de lämnar in sin motion trygga arbetsvillkoren i framtiden (läs mer)

 Eftersom arbetsmarknaden blir mer och mer anpassad utifrån företagens behov och vinstintressen samt anställningsformerna mindre trygga vill Vänsterpartiet slå värn om arbetstagarna. Då de allra festa kommer att vara anställda och inte egenföretagare är det viktigt för människor att tidigt förberedas för att beträda arbetsmarknaden.

–         Idag saknar många unga människor en introduktion på arbetsmarknaden, som belyser vilka rättigheter du har som arbetstagare, påpekar Tamara Špirić, gruppledare Vänsterpartiet Umeå.

 –         Vi vill att grundskolan tar sitt ansvar för alla blivande arbetstagare, 2006 var det faktiskt 4,17 miljoner människor som arbetade i Sverige, det är betydligt fler än de 7,2 % mellan 16-64 år med eget företag, förklara Tamara.

 Vänsterpartiet vill uppdra för- och grundskolan samt gymnasieskolan att arbeta fram en tydlig plan för introduktion inför det kommande arbetslivet. Genom att ge eleverna kännedom om arbetsmiljölagstiftning och fackliga rättigheter i samarbete med facken för att säkerställa goda arbetsvillkor i framtiden.

Kopiera länk