Evenemang

Manifestation Klimaträttvisa nu! Söndag den 29/11 klockan 13-14

På söndag 29/11 klockan 13.00 samlas vi under de breda parollerna:

Bild_Klimat

1. Klimaträttvisa nu!
2. Gröna jobb – Hållbar framtid
3. Fossilfritt samhälle, 100% förnybart 2030
4. Sverige ska gå före i klimatomställningen

För att visa världen att Umeå står upp för, och är redo att axla den börda som krävs för att häva den eskalerande klimatkrisen! Den 29/11 är en global aktionsdag i samband med klimattoppmötet i Paris. ”Klimaträttvisa nu!” är en ljusmanifestation, så ta med eget ljus och tänd för klimatet! Mer info kommer senare.

Talare: Åsa Bäckström och Bore Sköld från Vänsterpartiet
Därefter öppen talarlista, anmäl dig på plats! Ditt tal ska hålla sig inom ramarna för parollerna ovan.

Summa sumarum: Kom dit, tänd ett ljus, ta ett foto och lägg upp för allmän beskådan, håll ett tal, snacka hållbaromställning och käka julfika! Vi avrundar 14.00, och direkt efter det hjälps vi åt att bära ljusen till Rådhustorget och sedan vidare till den symboliska platsen Sorg & Hopp utanför gamla stadsbiblioteket. 

Obs! Håll utkik efter klimataktiviteter under dagen. Många olika delar av miljörörelsen planerar och arrar. Greenpeace har en klimatvandring kring lunchtid, andra delar av miljörörelsen har sammankomst på torget 14.00 med efterhäng, visning av Naomi Kleins nya dokumentär ”This Changes Everything” + servering av klimatkäk: https://www.facebook.com/events/434814913391539/

Medarrangörer: Arbetarpartiet, Kommunistiska partiet, Socialistiska partiet, Ung Vänster, USHF, Vänsterpartiet

Kopiera länk