artikel

Vänsterpartiet kräver besked om 2010 års budget

– Utifrån den rådande S-budgeten fattas det inför 2010 ca 200 mkr i de viktiga nämnderna, 125 mkr i sociala, 45 mkr i för- och grundskolan. Nu när vi vet om att det kommer mer pengar, 42 Mkr i ökade skatteunderlag och 84 Mkr från regeringen, är det nödvändigt att kommunen budgeterar om för att undvika nedskärningar, säger Tamara Špirić, gruppledare för Vänsterpartiet Umeå. (Läs mer)

Därför vill hon ha besked från Lennart Holmlund (S) om han kommer att tillåta en justering av den lagda budgeten och hur pengarna ska fördelas i så fall.

– Regeringen har valt att komma med pengar efter att de tvingade fram nedskärningsbudgetar i kommunerna. Men det finns en möjlighet att undvika de största smällarna genom justeringar av budgeten, om man vill värna om kommunens välfärd och personal, resonerar Tamara.

– Jag hoppas att jag och Lennart är överens om att vare sig sociala, förskolan eller skolan skall behöva tvingas sänka kvaliteten pga. ekonomin och att vi är överrens om att politiken måste agera, avslutar Špirić. 

Kopiera länk