artikel

Ålidhem behöver nya radhus för barnfamiljer

När Umeå kommun beslutade om bostadsförsörjningsprogrammet i tisdags fanns Vänsterpartiets mål med, att bygga blandad bebyggelse på Ålidhem (läs mer)

 I dag finns det för få bostäder av olika typ och storlek på Ålidhem. Vänsterpartiet är därför glada att det i kommunens bostadsförsörjningsprogram nu, på vårt förslag, finns inskrivet att mindre kompletteringsbebyggelse på Ålidhem ska göras av i form av radhus eller kedjehus lämpliga för barnfamiljer.

–         Bristen på blandade boendeformer har lett till att många barnfamiljer flyttat från Ålidhem till andra stadsdelar även fast man trivts bra här. För att göra det möjligt att bo kvar och få ökad stabilitet i boendet och underlag för förskolor, skolor och Ålidhems Centrum behövs nya bostäder för barnfamiljer, påpekar Lasse Jacobson Vänsterpartist och Ålidhemsbo.

 Olika former av bostäder som hyreshus, radhus, villor och kooperativa bostadsrätter behövs i alla stadsdelar i Umeå. I takt med att familjer växer och ekonomin blir stabilare efterfrågar många barnfamiljer större och marknära bostäder med en uteplats. Vilket var en av flera åsikter som framkom när Vänsterpartiet träffade Ålidhemsborna på Ålidhems Centrum i november 2007.

–         En mindre kompletteringsbebyggelse med radhus eller kedjehus skulle förslagsvis kunna placeras i delar av skogen mellan Mattematikgränd och Kolbäcksvägen. Detta skulle också göra platsen tryggare, kommenterar Jacobson.

Cykelvägarna mellan Ålidhem och Carlshem upplevs av många som otryggt område, vilket skulle förändras genom en mindre bebyggelse. Det kan också finnas andra platser att bygga på för barnfamiljer. Men det är viktigt att placeringen av nya bostäder sker med stor hänsyn till den fina skog- och naturmark som finns på Ålidhem.

Kopiera länk