artikel

Vänsterpartiet tackar och tar nya tag.

Det blev inte som vi hade tänkt oss, borgarna vann regeringsmakten. Men trots det gör Vänsterpartiet i Umeå sitt tredje bästa val någonsin. Vi vill därför tacka er Umeåbor (8, 01 %) som röstade på Vänsterpartiet i kommunvalet.

Vi fortsätter vår kamp för rättvisa och jämställdhet. Vi vet att vi behövs för att göra Umeå och Sverige till en bättre plats att leva i och vi är övertygade om att vår politik gynnar betydligt många fler.

Vi vill bland annat göra arbetssituationen bättre för kommunens anställda, framförallt de lågavlönade kvinnorna. Det är bland dessa yrkesgrupper som arbetsbelastningen är som störst och sjukskrivningarna flest. Vi vet att fler händer inom vård, omsorg och skola tillsammans med ökad demokrati för anställda och brukare ger ett friskare och rikare Umeå. Denna vetskap delar vi med socialdemokratiska och borgerliga väljare. Det som däremot delar oss, vänsterpartiet och de andra partierna i Umeå, är synen på hur ägande och demokrati ska förenas. Den borgerliga alliansen gick till val på att den gemensamma tryggheten skulle försvaras samtidigt som man lovade privatiseringar och gigantiska skattesänkningar. Det är alltså den berömda kakan de vill kunna äta och ha kvar. Den ekvationen går inte ihop, det kommer vi att få erfara. Vänsterpartiet vill inte lura någon, vi är tydliga: det går inte att sänka skatterna för de rika och samtidigt ha en tryggad välfärd för alla, som inte skall bero på plånbokens storlek. Vi vill utjämna klyftorna. 

 
Nu börjar fyra nya år av hårt politiskt arbete, det gäller att ta nya tag. Vi vill också uppmana dig som delar vår politiska syn att gå med. Alla behövs, du behövs.

 
För Vänsterpartiet Umeå,

Terje Nordin, ordförande

Tamara Špiriċ, gruppledare för kommungruppen

Kopiera länk