Nyhet

Bore Sköld vald till gruppledare för Vänsterpartiet Umeå

Vi gratulerar och välkomnar Bore Sköld till uppdraget som gruppledare för Vänsterpartiet Umeå!

Bore har en bakgrund i folkhälsoforskning och är en veteran i partiet som tidigare engagerat sig i Vänsterns studentförbund och Ung Vänster i Umeå. Som ett led i gruppledarskapet är Bore även vald till ordinarie ledamot i kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott (KSNAU).

– Under Socialdemokraternas och Miljöpartiets styre har onödiga investeringar gjorts och dyra avtal med näringslivet tecknats som blöder kommunen på resurser – pengar som behövs i skolan och omsorgen, inte i välfärdskapitalisternas fickor. Samtidigt händer ingenting på klimatområdet, där det verkar vara viktigare att teckna avtal med klimatnätverk, jaga miljöhuvudstadstitlar och sätta upp mål än att agera. Vi behöver handling nu!

– Vänsterpartiet är Umeås starkaste kraft för social rättvisa, en jämlik välfärd och klimatreformer. Jag vill arbeta för att Vänsterpartiet blir den självklara samlingsplatsen och navet för socialister, feminister och klimatkämpar i Umeå. Nu tar vi sikte mot valet 2022. Tillsammans gör vi skillnad!

– Bore Sköld, gruppledare för Vänsterpartiet Umeå

Kopiera länk