Nyhet

Vänsterpartiet tar kraftfullt avstånd från män i politiken som trakasserar kvinnor i politiken

Pressmeddelande 2018-10-21

Gång på gång tar sig män friheter att i namn av yttrandefriheten trakassera och underminera kvinnor som vågar ge sig in i politiken, särskilt på toppositioner. Nu handlar det om ständiga och upprepade påhopp på Mariam Salem, en ny ledande politiker för Miljöpartiet, tillika kvinna.

– När botten år nådd så verkar alltid finnas en ny botten för alla de sätt som män tar sig friheter att trakassera kvinnor på. Det måste få ett slut. Ingen ska tvingas utstå denna följetong av påhopp som Mariam nu tvingas utstå, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).

Vänsterpartiet tar kraftigt avstånd från osakliga och opolitiska påhopp endast i syfte att skrämma och underminera en enskild ledamot, som inte ens har hunnit ta plats i någon parlamentarisk församling.

– Genom denna typ av påhopp och trakasserier så gör Arbetarpartiets gruppledare en enskild person till en måltavla. Det är allvarligt, säger Ulrika Edman (V).

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
Tel: 073-843 0107

Kopiera länk