Pressmeddelanden

Ulrika Edman återvald till gruppledare för den nya mandatperioden

Vänsterpartiet Umeå har i dag haft valmöte, och Ulrika Edman har valts som gruppledare för ännu en mandatperiod.

– Hedrande, jag är taggad och entusiastisk inför att fortsatt växla upp kampen för jämlikhet denna mandatperiod. S behöver en röd kompassnål i politiken, och den ska vi fortsätta vara, säger Ulrika Edman (V).

Vänsterpartiet stängdes ute från den styrande majoriteten av S, men erhöll som tredje största parti sina rättmätiga oppositionsposter under löfte att vara öppna för budgetförhandlingar.

– Vi står alltid redo att förhandla när det gäller reformer för ökad jämlikhet, säger Ulrika Edman. – Vår besvikelse är å väljarnas vägnar, som valde en rödgrön majoritet, medan S och M kör på som om valet aldrig ägt rum. Eftersom S är mindre än Alliansen är de beroende av oss för att få igenom sin budget. Det ger oss en möjlighet att driva igenom mer resurser till förskolan och skolan samt sex timmars arbetsdag, säger Ulrika Edman.

Valmötet valde även representanter till de arvoderade oppositionsposter som Vänsterpartiet erhållit enligt S nya ordning. Elisabeth Zachrisson valdes till vice ordförande i För- och grundskolenämnden, Åsa Bäckström till vice ordförande i Äldrenämnden, Mattias Sehlstedt till vice ordförande i Byggnadsnämnden och Jan-Olov Carlsson till vice ordförande i Kommunfullmäktige.

– Vi vill ha ordning och reda i de demokratiska processerna, säger Bore Sköld, styrelseledamot i Bostaden och nyvald till Närings- och planeringsutskottet och gruppledningen i Vänsterpartiet Umeå Vi säljer inte ut folks hem och gemensamma egendom. Den kampen är inte över, säger Bore Sköld.

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
Tel: 073-843 0107

Bore Sköld (V)
Tel: 070-654 8683

Kopiera länk