Nyhet

Vänsterpartiets budgetförslag 2019

Välfärden först – Ett Umeå för alla, inte bara de rika!

Idag presenterade Vänsterpartiet Umeå sitt förslag till budget 2019. Det är också en valbudget där vi står för en feministisk ekonomisk politik, där välfärden både finansieras och utvecklas.

– Vi går till val på att fullt ut finansiera välfärden med schyssta arbetsvillkor. Socialdemokraterna vet att umeborna vill ha vänsterpolitik, och lägger en valbudget som säger sig satsa på välfärden, men inte ens kompenserar löneökningar och behov. Vi är det parti som konsekvent har stått för välfärdssatsningar, inte valfläsk, säger Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet Umeå.

– Målet för oss är arbetstidsförkortning för alla, men vi börjar inom äldreomsorgen. Vi vill se satsningar inom förskolan/skolan och arbetsvillkoren inom äldreomsorgen. Utöver det vill vi särskilt lyfta satsningen på Kompetenscentrum för genus och jämställdhet inom utbildningsområdet, säger Åsa Bäckström från Vänsterpartiets gruppledning och ledamot i äldrenämnden.

-Behoven inom välfärden är skriande och S-budgeten innebär nedskärningar. Vänsterpartiet vägrar skära ner på välfärden, och därför föreslår vi en skattehöjning på 20 öre, säger Mattias Sehlstedt från Vänsterpartiets gruppledning och ledamot i byggnadsnämnden.

Här kan du läsa hela budgetförslaget.

Kopiera länk