Ny ordförande vald för Vänsterpartiet Umeå

PRESSMEDDELANDE 2018-02-19

Vid söndagens årsmöte valdes Andreas Nuottaniemi till ny ordförande för Vänsterpartiet Umeå. Andreas kommer närmast från Malå, där han under den senaste mandatperioden haft flera kommunpolitiska uppdrag, däribland som andre vice ordförande för kommunstyrelsen och omsorgsnämnden. Nu tar han över ordförandeskapet i Umeåföreningen under ett valår där Vänsterpartiet har som målsättning att bli större lokalt.

– Vi växer just nu i Umeå och vi vill kunna fortsätta välkomna fler medlemmar under valåret, säger Andreas Nuottaniemi.

– I höst ska vi göra ett ännu bättre val än 2014, så att vi får ett större inflytande över kommunpolitiken. Det blir allt tydligare att Umeå behöver ett nytt styre, och Vänsterpartiet är idag det enda parti som kan garantera en politik som syftar till ett Umeå för de många, inte bara de rikaste och mest priviligierade.

Vid årsmötet antogs också följande uttalande:

I Umeå har fyra år av socialmoderatiskt styre fått påtagliga konsekvenser: Trots utförsäljningar av hyresbestånden har pengar saknats såväl för att uppfylla det av fullmäktige beslutade barngruppsmålet, som att skapa förutsättningar för en dräglig arbetsmiljö inom äldreomsorgen, som ser kommunens största sjukskrivningstal. När socialdemokratin lämnat arbetarrörelsen bakom sig, och tagit täten för en nedmontering av strejkrätten, står Vänsterpartiet ensamt kvar med en politik för alla – inte bara de rikaste.

 

Kontakt:

Andreas Nuottaniemi, ordförande Vänsterpartiet Umeå
E-post: [email protected]
Tel: 0730-323 595

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: