Pressmeddelande: Opinionen stoppar personalnedskärningar inom äldreomsorgen

PRESSMEDDELANDE

2017-08-31

 

På dagens Äldrenämnd togs beslutet om resursprioriteringar i syfte att komma ner i ram utifrån att S/MP la en nedskärningsbudget för 2018.  Alliansen, S och mp, väljer nu att stödja Vänsterpartiets linje till avslagsbeslut gällande personalneddragningar på viktiga personalgrupper som fysioterapeuter och aktivitetssamordnare inom äldreomsorgen. Nedskärningar inom sjukgymnastik och rehabiliteringsinsatser för äldre försämrar snabbt deras livskvalité när deras behov av insatser inte blir bemötta och uppfyllda, blir de istället sittande och snabbt försämrade Vänsterpartiet reserverar sig kraftfullt mot alla förslag som innebär avgiftshöjningar eller personalminskningar då det slår mot de äldre, mot personalen och anhöriga:

– Jag vill tacka alla Umeå medborgare som på olika sätt utövat påtryckningar och stoppat förslag på uppsägningar av viktiga personalgrupper inom äldreomsorgen, säger Åsa Bäckström, Äldrenämnden (V). Den lönar sig att protestera, skriva sånger och höra av sig till de politiska företrädare.

– Utifrån kommunens ökade skuldberg och i ivern att effektivisera skulle det vara de mest socialt och ekonomiskt utsatta som får betala för välfärdstjänster vi gemensamt redan betalat via skattsedeln. För den med sjukersättning eller låg pension är det ej självvalda utgifter och resultatet kan mycket väl vara att de med stora behov annars avstår från insatser, säger Åsa Bäckström, ledamot Äldrenämnden (V)

Kontakt:

Åsa Bäckström, Äldrenämnden (V)

Tel: 070-202 95 12

Ulrika Edman, gruppledare/individ- och familjenämnden (V)

Tel: 073-843 0107

Åsa Bäckström och Ulrika Edman

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: