Vänsterforum i Umeå 26/8

Vänsterforum i Umeå

lördag 26 augusti 2017

Vänsterfamiljen i Västerbotten bjuder in till utbildningsdag i Umeå den 26 augusti. En heldag med föreläsningar om både ideologi och praktisk kamp följt av en magisk kväll med musik, berättelser och trevligheter. Dagen efter talar Jonas Sjöstedt i Döbelns park.

Programpunkter:

Nina Björk, litteraturvetare, frilansjournalist och prisbelönt författare. Hennes senaste bok är Drömmen om det röda: Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek. Rubriken för hennes föreläsning är ”Drömmen om det röda”.

Henrik Arnstad, historiker och författare till boken”Älskade fascism”, föreläser under rubriken: Gryningstid för ondskan: Fascismens historia, ideologi och återkomst.

★ Panelsamtal om facklig kamp med Jenny Bengtsson och Emilie Renlund. Jenny är från Hotell- och restaurangfackets förbundsstyrelse, ledarskribent i Dagens ETC och aktivist med erfarenheter av hot från extremhögern. Emilie, den första kvinnan i Byggnads förbundsstyrelse med bl.a. ambitionen att förändra den machokultur som finns inom byggbranschen med endast en (1) procent kvinnliga anställda.

Ellen Söderberg och Viktor Steen, i en panel angående Palestina som båda nyligen vistats i ett antal månader.

Erik Persson, ledarskribent, lokalaktivist, föreläser om stadsplanering och medborgarinflytande.

Dror Feiler, musiker och debattör, varvar magiska saxofonjam med politiska apeller. ★ Musik och annan underhållning

Information om hålltider, plats, m.m kommer senare.

Deltar du båda dagarna och behöver övernattning så kan det ordnas hos partimedlemmar i Umeå. Hör i så fall av dig i så god tid som möjligt till [email protected]

Arrangörer av Vänsterforum: Vänsterpartiet Västerbotten, Vänsterpartiet Umeå, ABF, Socialistiska partiet, Vänsterns studentförbund Umeå, Ung Vänster Västerbotten och Kulturföreningen Pilgatan

You may also like...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: