Vänsterpartiet är mycket oroade över försäljningsbeslutet

PRESSMEDDELANDE
2017-06-12

Nu har Kommunstyrelsen beslutat att sälja ut 1601 lägenheter ur Umeås allmännytta. (Bluffaktura-)Företaget Heimstaden föreslås köpa områdena Carlshem och Mariehem för ca 1,2 miljarder. Vänsterpartiet är nu väldigt oroliga för Umeås, hyresgästernas, och AB Bostadens framtid.

– Ur demokratiskt hänseende är beslutet förkastligt. Socialdemokraterna i Umeå säljer ut människors hem som ett överraskningsmoment, undanhållandet av information har nått helt nya dimensioner, säger Ulrika Edman, gruppledare för V.

I Bostadens styrelse, Umeå kommunföretag och Kommunstyrelsen lade Vänsterpartiet motförslag mot utförsäljningen. Samtliga socialdemokrater och allianspartister röstade för beslutet att sälja.

– Det här är antagligen den största och viktigaste frågan AB Bostaden någonsin har fattat, och att det då tillåts gå till på det här sättet är bedrövligt, säger Bore Sköld, styrelseledamot i AB Bostaden för (V). – Ett flertal av styrelsens ledamöter, med olika partifärger, påpekade att denna process inte gått till på ett tillfredsställande sätt. Ändå blev beslutet så entydigt. Det är synd att partipiskans lag alltid ska lyda, säger Bore Sköld (V).

Vänsterpartiets yrkanden och reservationer till dagens beslutssammanträden kan du läsa här:
170612 Utförsäljning_AB_Bostaden_yrkande_V

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Mattias Sehlstedt (V)
Ledamot i Kommunstyrelsen och Närings- och planeringsutskottet
E-post: [email protected]
Tel: 072-232 46 19

Bore Sköld (V)
Styrelseledamot AB Bostaden
E-post: [email protected]
Tel: 070-654 86 83

 

 

 

 

 

Bore Sköld, ledamot i AB Bostadens styrelse för (V).

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: