V budget för 2018: Välfärdssatsningar för över 100 miljoner

PRESSMEDDELANDE
2017-06-05

I dag presenterade Vänsterpartiet Umeå sin skuggbudget ”Välfärdssatsningar – Umeå ska växa utan storstadsproblem” för 2018. V-budgeten står för en feministisk och socialistisk ekonomisk politik, där huvudsatsningarna går till minskade barngrupper i förskolan och förbättrade arbetsvillkor. V satsar även på 6 timmars arbetsdag i hemtjänsten och på kvinnofrid.

– Vänsterpartiets budgetprioriteringar är på minskade barngrupper och arbetsvillkoren inom äldreomsorgen, säger Ulrika Edman, gruppledare för V. Utöver S/MP-budgeten lägger vi 40 miljoner för att minska barngrupperna och för att finansiera rätten till heltid lägger vi 30 miljoner för att undvika färre kollegor och delade turer, säger Ulrika Edman.

– Vi fortsätter också att satsa på 6 timmars arbetsdag inom hemtjänsten, säger Åsa Bäckström, gruppledningen/ledamot i Äldrenämnden för (V). – 6 timmars arbetsdag är en framgångssaga och där går vi före, säger Åsa Bäckström.

– S och MP har lagt ett budgetförslag som är mycket bättre för välfärden än de har lagt tidigare under mandatperioden. Men behoven inom välfärden är så skriande att majoritetens budget ändå innebär nedskärningar. Vänsterpartiet vägrar skära ner på välfärden, och därför föreslår vi en skattehöjning på 20 öre, säger Mattias Sehlstedt från Vänsterpartiets gruppledning.

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Åsa Bäckström (V), Gruppledning
E-post: [email protected]
Tel: 070-202 95 12

Mattias Sehlstedt (V), Gruppledning
E-post: [email protected]
Tel: 072-232 46 19

Läs vår budget här:
V budget 2018

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: