V: Ett kommunalt trygghetsboende på Berghem behövs!

PRESSMEDDELANDE
2017-03-30

Nu när Berghems vård- och omsorgsboende ska få nya lokaler, har Vänsterpartiet drivit och fått ett muntligt ja på att AB Bostaden ställer sig positiva till att fastigheten som idag utgör Berghems Vård- och omsorgsboende ska omvandlas till ett kommunalt trygghetsboende för äldre.

– Umeå är i enormt behov av trygghetsboenden. Tillsammans med V har den målmedvetna S-ordföranden i Äldrenämnden drivit på för ett kommunalt trygghetsboende på Berghem. Till skillnad mot Alliansen, tror V att det är sådana här lösningar framtidens Umeå behöver, säger Åsa Bäckström, Äldrenämnden (V).

– Vänsterpartiet vill att Bostaden väljer att satsa på de äldre, genom ett formellt godkännande så att Äldrenämnden kan påbörja planeringen för ett kommunalt trygghetsboende efter att nuvarande boende flyttar till nya lokaler. Det skulle vara en stor seger för det röda Umeå att kunna erbjuda ett kommunalt trygghetsboende i attraktivt läge, säger Bore Sköld, ledamot i Bostadens styrelse samt Äldrenämnden (V).
Kontakt:
Åsa Bäckström (V)
[email protected]
Tel: 070-202 95 12

Bore Sköld (V)
Styrelseledamot AB Bostaden/äldrenämnden
Tel: 070-654 86 83

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: