Pressmeddelanden

V svarar på Holmlunds attack

PRESSMEDDELANDE
2017-02-03

Lennart Holmlund, fd kommunalråd, anklagar V för att på senaste fullmäktige den 30 jan bete sig oschysst och oförskämt, vilket tack och lov motsägs av Umeå kommuns egna webbsändning öppen för alla och en var att bedöma. Även många journalister och åhörare närvarade vid debatten.  http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2017/02/02/i-mandags-hade-vi-kommunfullmaktige-har-i-umea/

– Bortsett från att Lennart Holmlund själv är skolexemplet på en som mobbar unga kvinnor så har vi i Vänsterpartiet gått in och kollat på debatten i efterhand för att försöka begripa vad Holmlund kan syfta på för eventuell självreflektion. Den enda som beter sig direkt oförskämt är För- och grundskolenämndens ordförande som går till direkt angrepp mot motionären genom anklagelsen att sprida konspirationsteorier, säger Ulrika Edman, gruppledare (V)

– Troligen vill Holmlund kasta en ut en dimridå eftersom sakfrågan kring Bullmark är ytterst obekväm för Socialdemokraterna, säger Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet.

Tyvärr har Umeå kommuns webbsändning från kommunfullmäktige 30 juni 2017 drabbats av tekniskt strul precis i den passage där För- och grundskolenämndens ordförande avfärdar Vänsterpartiets motion som ”konspirationer” som ”sprider oro” och 40 sekunder är borta från youtube-klippet. Se klipp 2:44 tim in i sändning del 1:
http://www.umea.se/umeakommun/kommunochpolitik/kommunensorganisation/kommunfullmaktige/webbtvljud/fullmaktige30januari2017.4.300ff9ca159bfff6194a939.html I ljudfilen hörs dock debatten oredigerad i sin helhet. Lyssna 3:38 tim in i klippet.
Det slumpmässiga faktum att S går till attack genom Lennart Holmlund i just den passage som drabbats av tekniskt strul är nästan för bra för S för att vara sant.

Kontakt:
Ulrika Edman, gruppledare (V)
073-843 0107
[email protected]

 

Kopiera länk