Tänker S och MP svika Scharinska villan?

PRESSMEDDELANDE
2015-12-11

På kommunstyrelsens arbetsutskott till veckan kommer ett tjänstepersonsförslag om att gå vidare med Scharinska villan till försäljning på öppna marknaden. Det är något som vi i Vänsterpartiet kraftfullt motsätter oss. Vänsterpartiet har hela tiden förespråkat att Scharinska villan stannar i offentlig ägo för att komma umeborna till del. Överenskommelsen om att det kommunala fastighetsbolaget Bostaden skulle köpa fastigheten verkar inte längre gälla.

– Är Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu beredda att svika löftet gällande Scharinska villan? Att sälja ut kommunala signumbyggnader i centrumfyrkanten till förmån för hotellverksamhet, frimurarlogen eller som privat överklassbostad är inte Vänsterpartiets politik, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).

– Bostadens styrelse har fattat ett beslut att köpa kåken av kommunen för 21 miljoner kronor. Vi gav bolagets VD i uppgift att förhandla fram en deal med kommunen, men nu verkar de inte intresserade. Varför har kommunen svängt, gäller inte tagna beslut längre? Ifall kommunen inte är nöjd, ge oss i Bostadens styrelse ett nytt förslag att ta ställning till. Det här handlar om att följa fattade beslut, och beslutet är att sälja Scharinska villan till AB Bostaden och ingenting annat, säger Bore Sköld, ledamot i Bostaden AB:s styrelse (V)
Kontakt:
Ulrika Edman, gruppledare (V)
073-843 0107
[email protected]

Bore Sköld, ledamot Bostaden AB (V)
070-654 86 83
bore.skö[email protected]

_dsc2762

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: