Nyhet

V: Skär inte ner på skolan!

PRESSMEDDELANDE
2015-11-24

För- och grundskolenämnden har idag antagit en budget- och uppdragsplan. Vänsterpartiet yrkade i första hand återremiss för beslut i december, i andra hand avslag på såväl budget som uppdragsplan.

– Vi ville att nämnden skulle begära mer pengar från fullmäktige för att slippa skära ner. I vår skuggbudget har vi redan avsatt de medel som krävs, säger Elisabet Forssell (V), ledamot i FGN.

– Dagens budgetbeslut om nedskärningar på 35 miljoner fattades utan att nämnden fått ta del av några konsekvensanalyser om hur de kommer att slå i förskola, fritidshem och grundskola, säger Daniel Kallós (V), ledamot i FGN.

– Eftersom vi dessutom vet att fullmäktige kommer att fastställa nya budgetramar för 2017, ville vi, i likhet med andra nämnder, att budgetbeslutet först skulle tas när alla förutsättningar är kända. Vem vet om det beslut som tvingades fram i dag inte måste omprövas och eventuellt upphävas redan i december, säger Daniel Kallós.

Vänsterpartiet lade förslag om en rad förbättringar och tillägg i uppdragsplanen för att förbättra för personal och elever, vilka avslogs av nämnden. (se bilaga)

– Vi beklagar att nämnden inte vill lyssna på oss när vi vill satsa på kvalitetsutveckling, fortbildning, minskade barngrupper i förskolan och skolans utvecklingsmotorer i form av Idéan, Naturskolan och Hedlunda kompetenscentrum för genus, säger Gun Stolt, ersättare (V).

Kontakt:
Daniel Kallos (V)
[email protected]
Tel: 076 821 79 41

Elisabet Forssell (V)
[email protected]
Tel: 070 611 75 35

Gun Stolt (V)
[email protected]
Tel: 070 329 2624

Kopiera länk