Äntligen ny familjecentral på Ålidhem!

PRESSMEDDELANDE
2016-11-15

Vänsterpartiet tog initiativ till att införa familjecentraler i Umeå. Lasse Jacobson (V), fd ordförande i Tekniska Nämnden vägrade en försäljning av gamla Ålidhemskolan utifrån behovet av framtida kommunal verksamhet. Detta har möjliggjort att en familjecentral nu öppnar där öppen förskola, socialtjänst, mödra- och barnavårdscentral finns med. I veckan invigs familjecentralen i de nya lokalerna i norra Ålidhemsskolan fredag den 18 november.

– Vänsterpartiet har ihärdigt försvarat öppen förskola och familjehemscentralstanken, och att en familjecentral ska finnas på Ålidhem. Det är glädjande att det förslag vi enträget drivit tidigare mandatperioder och fått gehör för nu blir verklighet, säger Jonas Karlberg, fd ledamot i Socialnämnden och numera ledamot i Folkhälso- och primärvårdsnämnden Umeåregionen Västerbottens läns landsting.

– Ett helhetstänkande med barnet i centrum är en social investering, så bygger vi ett Umeå som växer utan storstadsproblem, säger Ulrika Edman, gruppledare (V) och ledamot i kommunens Individ- och familjenämnd.

Kontakt:
Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Jonas Karlberg (V)
Ledamot i Folkhälso- och primärvårdsnämnden Umeåregionen VLL
E-post: [email protected]
Tel: 070-725 49 19

jonas

 

 

 

Jonas Karlberg (V), landstingspolitiker

Nedan:

Lasse Jacobson (V), före detta ordförande i Tekniska Nämnden. Satt tidigare mandatperioder i Socialnämnden och kämpade för att familjecentraler skulle införas i Umeå.

0196

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: