(V)årt förslag till kommunfullmäktige: Återkommunalisera stadstrafiken!

PRESSMEDDELANDE
2016-11-09

Vänsterpartiet Umeå lägger i dag en motion till kommunfullmäktige om att återkommunalisera Umeås stadstrafik.

– Kollektivt resande är nödvändigt för såväl klimatet som den lokala luftkvalitetens skull. Men för att vara attraktivt måste det vara smidigt för resenärerna., säger Patrik Hockum, vänsterpartist och initiativtagare till motionen.

– I Umeå finns alla förutsättningar för att bussen ska bli det självklara alternativet istället för bilen. Målet måste vara att öka antalet resor med hållbara färdmedel för alla, även dem som ibland tar bilen. Men ingen kollektivtrafik är bättre än personalens arbetsmiljö, vilket bäst kan säkras genom att återkommunalisera stadstrafiken, säger Ulrika Edman, motionär och gruppledare för Vänsterpartiet Umeå.

Denna motion är ett led i att stärka såväl den politiska demokratin som den interna demokratin i V då vi öppnat upp för medlemmar och sympatisörer att lägga motioner genom våra kommunfullmäktigeledamöter. Detta initiativ kommer från Patrik Hockum (V), tidigare ledande kommunpolitiker för MP, numera vänsterpartist. Välkommen Patrik!

Kontakt:
Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 01 07

Patrik Hockum, V-medlem och bussförare
E-post: [email protected]
Tel: 070-555 15 83

Läs motionen här:
161109-motion-aterkommunalisera-stadstrafiken

patrik-hockumPatrik Hockum

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: