Vem har makten över din mat? – Föreläsning 1/10

Kom och träffa människorna bakom verklighetens hållbarhetsarbete!

Välkommen till en föreläsning om GMO, matsuveränitet och agroekologi i Uruguay, och jordbrukares strategier för ett hållbart jordbruk. Föreläsare är Mariano Beltran, agronom och samordnare för Utsädesnätverket i Uruguay. Arrangörer är Framtidsjorden, REDES-Jordens Vänner, Vänsterpartiet Umeå och ABF.

Plats: ABF:s café, Rådhusesplanaden 16 B, Umeå

Tid: Lördag 1 oktober kl. 14.00

REDES-Jordens Vänner arbetar med att stärka familjejordbrukares kapacitet att ta fram strategier för produktion och distribution av ekologiska produkter. Mariano Beltran är agronom och samordnare för Utsädesnätverket i Uruguay. Han kommer att berätta om jordbrukares arbete med att främja matsuveränitet i landet. De påverkas negativt av GMO-odlingar och använder sig av agroekologi som en strategi för att bevara och återfå biologisk mångfald, samt för att skapa ett resilient jordbruk. Familjejordbrukare organiserar sig dessutom i olika nätverk för att tillsammans åstadkomma förändring.

Föreläsning på spanska med tolkning till svenska.

Vi bjuder på fika!

affisch_161001_vemharmaktenoverdinmat

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: