V stödjer UIK – vi uppmanar alla att göra det

Vänsterpartiet Umeå stödjer UIK – uppmanar alla att göra det
PRESSMEDDELANDE
2016-09-13
Vänsterpartiet är bekymrade för UIK:s ekonomiska situation, och kommer att skänka en symbolisk summa för elitlagets överlevnad.

– Vänsterpartiet Umeå har beslutat att ge en summa pengar för att stötta våra elittjejer, inte för att vår förening kan rädda dem ur knipan, men som symbolisk summa för att visa hur mycket de betyder för Umeå och den feministiska kamp som vi för här, säger Gudrun Nordborg, ordförande i Vänsterpartiet Umeå.

– Det var våra elittjejer i UIK som gjorde att Umeå kommun gick i bräschen för att införa jämställda träningstider. UIK:s roll som förebild för barn och ungdomar, och för unga tjejer i Sverige kan inte nog överskattas, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).
Kontakt:
Ulrika Edman, gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Gudrun Nordborg
Ordförande Vänsterpartiet Umeå
Telefon: 070-340 9105
E-post: [email protected]

gudrun-och-ulrika

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: