UIK:s framtid är viktig för Umeå! – S och V ställer inga krav på lönesänkningar

PRESSMEDDELANDE 2016-09-01

UIK är ett viktigt varumärke för idrotten och det feministiska Umeå. Elittjejernas roll som förebild för barn, framförallt unga tjejer som vill spela fotboll, är helt ovärderlig. Trots att så många älskar fotboll kämpar många föreningar för sin överlevnad. UIK:s framtid som elitlag engagerar nu många, som jobbar natt och dag för att hitta ekonomiska lösningar. Från kommunens sida gör vi självklart det vi kan för att hjälpa till i det arbetet.

Vi Socialdemokrater och Vänsterpartister har, vi vid åtminstone två tillfällen, läst i lokalmedia att det skulle vara ett krav från UKF att spelarnas löner sänks. Vi vill därför tydligt dementera detta.

På det extrainsatta UKF-mötet i tisdags (30/8) så tog S och V upp situationen kring UIK med anledning av uppgifterna i media. Det som är ett krav från oss är att föreningen tar fram en hållbar framtidsplan samt att en viss egenfinansiering och/eller kostnadssänkningar sker. Men hur föreningen gör det är inget som UKF:s styrelsemedlemmar har haft en uppfattning om.

– Hur en förening löser situationen med egenfinansiering alternativt kostnadssänkningar kan vi politiker inte ha synpunkter på, men det viktiga är att vi från kommunens är behjälpliga med att dra i de trådar vi kan för att hjälpa UIK samt att vi från UKF:s sida gått in med ekonomiskt stöd, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S), kommunalråd Socialdemokraterna.

– Vi är inga lönesänkarpartier och skulle aldrig från politiskt håll gå ut med krav på sänkta spelarlöner. Den motprestation som krävs från UIK är en viss del egenfinansiering/kostnadssänkning för att UKF ska gå in och stötta ekonomiskt. Elittjejerna i UIK är lika viktiga för oss som Guitars, säger Ulrika Edman gruppledare (V) i Umeå.

Hans Lindberg
Kommunalråd (S)
Tel: 070-589 01 66

Ulrika Edman
Gruppledare (V)
Tel: 073-843 01 07

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: