Pressmeddelanden

Socialpolitikern och riksdagsledamoten Maj Karlsson (V) till Umeå 23/8

PRESSMEDDELANDE & PRESSINBJUDAN
2016-08-19

Vänsterpartiets riksdagsledamot och ledamot i Socialutskottet Maj Karlsson besöker Umeå tisdagen den 23 augusti. Hon ska bl.a. träffa personal inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun, med anledning av den protest som varit mot införandet av kommunens heltidsmodell:

– Trots de 10 välfärdsmiljarder som Vänsterpartiet förhandlade fram i budgeten med regeringen har inte en krona tillskjutits för att införa en så omfattande och progressiv reform som rätt till heltid, säger Ulrika Edman, gruppledare (V) i Umeå.

På kvällen kl. 18 håller Maj Karlsson ett öppet möte i ABF:s lokaler på Rådhusesplanaden, på temat: ”(V)i ska återerövra socialpolitiken”.

– Vi måste komma tillbaka till att ta ett samhällsansvar och att inte straffa ut människor som inte fått de goda förutsättningar som många andra har fått. Det förebyggande arbetet är det absolut viktigaste vid sidan om arbete och sociala trygghetssystem, säger Maj Karlsson (V).

Maj Karlsson kommer att vara tillgänglig för intervjuer under eftermiddagen. Vid intresse, kontakta:

Kontakt:
Maj Karlsson, riksdagsledamot/ ers. socialutskottet (V)
Telefon: 072-538 33 50
E-post: [email protected]

Ulrika Edman, Gruppledare, (V) Umeå kommun
Telefon: 073-843 0107
E-post: [email protected]

Anna-Lena Wilhelmsson, skyddsombud Kommunal
Telefon: 070-348 77 43
En av initiativtagarna till uppropet mot det personalfientliga införandet av heltidsmodellen, som samlade över 800 underskrifter

Gudrun Nordborg, Ordförande Vänsterpartiet Umeå
Telefon: 070-340 9105
E-post: [email protected]

Maj Karlsson_mindre

 

 

 

 

 

 

 

 

Maj Karlsson (V)

 

Kopiera länk