Välfärdssatsningar i V-budgeten för 2017

PRESSMEDDELANDE
2016-06-10

I dag presenterade Vänsterpartiet Umeå sin skuggbudget ”Välfärdssatsningar – Umeå ska växa utan storstadsproblem” för 2017. V-budgeten står för en feministisk ekonomisk politik, där huvudsatsningarna går till minskade barngrupper i förskolan, 6 timmars arbetsdag och kvinnofrid.

– Välfärdens medarbetare behöver både fler arbetskamrater och möjlighet till utveckling. Vänsterlagets budget både välfärdssatsar, utvecklar samt finansierar välfärden fullt ut – vilket vi gör på bekostnad av kommunens överbyggnad och lyxsatsningar. Vårt huvudfokus framöver är minskade barngrupper, säger Ulrika Edman, gruppledare för V.

– 6 timmars arbetsdag är en del av det moderna Sverige, där går vi i bräschen, säger Åsa Bäckström, gruppledningen/ledamot i Äldrenämnden för (V). V satsar totalt 15 milj på förlängt sextimmarsförsök på Sjöjungfrun, ytterligare försök i hemtjänsten samt påbörja avvecklandet av delade turer i äldreomsorgen, säger hon.

– Välfärdssatsningar är vårt fokus. Genom att satsa på välfärden kan Umeå växa utan storstadsproblem, säger Mattias Sehlstedt från Vänsterpartiets gruppledning/ledamot i Närings- och planeringsutskottet (V). – Vi har konkreta förslag för ett ökat bostadsbyggande jämfört med S, säger Mattias Sehlstedt.

– Vi stärker upp Kvinnojouren och Centrum mot våld. Det sexualiserade våldet tar inte timeout och det är dags för kommunen att växla upp. Både på bred front och med spjutspetskompetens måste kommunen arbeta gällande mäns våld mot kvinnor, säger Ulrika Edman, gruppledare för Vänsterpartiet.

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Åsa Bäckström (V), Gruppledning
E-post: [email protected]
Tel: 070-202 95 12

Mattias Sehlstedt (V), Gruppledning
E-post: [email protected]
Tel: 072-232 46 19

Ladda ner vår budget här: V budget för 2017

Försättsblad_beskuret

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: