Vänstermiljarderna ska komma Umeås barn tillgodo

PRESSMEDDELANDE
2016-04-13

Vänsterpartiet har fått igenom sitt avgörande krav på 10 välfärdsmiljarder i budgetförhandlingarna med regeringen. Nu kan kommunerna och landstingen anställa tusentals fler i framförallt vården, förskolan och omsorgen.

– För Umeå kommun innebär detta 49,4 miljoner kronor för 2017. Dessa vill vi använda till att stärka förskolan, grundskolan och fritids, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).

– Umeå ska växa utan storstadsproblem, och fortsätta vara den barnvänliga staden. Att investera i barnens vardag, det är smart politik för ett hållbart samhälle, säger Ulrika Edman.

Satsningen på de 10 välfärdsmiljarderna är permanent och gäller från och med år 2017. Det konkreta förslaget kommer att läggas på riksdagens bord i höst.

– Med 10 vänstermiljarder kan vi verkligen ta viktiga steg i rätt riktning för bättre arbetsvillkor för kvinnorna i välfärden. V har dock en befogad oro för att den S-styrda majoriteten i Umeå istället använder de extra resurserna för att finansiera onödiga hyreskostnader till privata fastighetsägare och idag ofinansierade och omotiverade projekt som ombyggnationen av Rådhustorget, Västra länken, Motorikens Hus, gymnasiebyn och Vallberget, säger Ulrika Edman (V).
Kontakt:
Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 0107

Ulrika pressbild

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: