V+Fi: Lagt kort ligger! Beslut om Bullmarks skola bör stå fast

PRESSMEDDELANDE 16-02-24

Vänsterpartiet och Feministiskt initiativs uppfattning är att redan fattade beslut om skolan i Bullmark ska gälla. V och Fi vill att den planerade F-6-skolan i Bullmark byggs enligt plan.

– För oss i V är det några principer som gjort att vi kommit fram till vår ställningstagande. Det blir ett svek från politiken om man inte följer fattade beslut, eftersom förutsättningarna gällande elevunderlag inte har ändrats. Ur ett psykosocialt och pedagogiskt perspektiv är det orimligt att en så stor andel barn ska spendera tidiga mornar och sin fritid på bussen. Närhetsprincipen finns inskriven i skollagen av en anledning, säger Elisabet Forssell, ledamot i För- och grundskolenämnden (V).

– Skolan ska vara jämlik, oberoende om en väljer att bosätta sig i centrala Umeå eller i en by. Jag kommer inte med gott samvete att kunna sätta dessa barn på en bussresa som upptar en stor del av deras vardag, säger Jonas Halléhn, ledamot FGN Feministiskt initiativ.

– Under två decennier har skrytbyggen i centrumfyrkanten prioriterats, men när det är dags för barnen och skolans infrastruktur så är pengarna slut. V anser att det finns mindre angelägna investeringar som kan minskas framför barn, säger Ulrika Edman, gruppledare för V.

Kontakt:
Ulrika Edman, Gruppledare (V)
TeL: 073-843 01 07
E-post: [email protected]

Elisabet Forssell
Ledamot i För- och grundskolenämnden (V)
Tel: 070-611 75 35
E-post: [email protected]

Jonas Halléhn
Ersättare i För- och grundskolenämnden (F!)
Tel: 076-0290279

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: