Pressmeddelanden

Även Umeå behöver kollektivhus

PRESSMEDDELANDE
15-09-02

Vänsterpartiet och Gudrun Nordborg har lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att bygga kollektivhus i Umeå. Intresset för olika former av bogemenskap ökar och en större mångfald av boendeformer behövs även i Umeå.

  • Kollektivhuset har både individuella och samhälleliga fördelar, säger Gudrun Nordborg, kommunfullmäktigeledamot (V). Vardagen blir enklare när många hjälps åt, och jämställdheten ökar genom att man delar på det obetalda arbetet. Kollektivet ger större trygghet och glädje för både barn och vuxna genom att man känner sina grannar och får ett stärkt socialt nätverk. Dessutom ger det ekonomiska fördelar genom gemensamma inköp.
  • Genom att skapa en mångfald av boendealternativ vill vi bidra till att bygga den hållbara staden, både socialt och ekologiskt såväl som ekonomiskt, säger Gudrun Nordborg (V).

Ladda ner motionen här: 150902 Motion kollektivhus

Kontakt:
Gudrun Nordborg
Kommunfullmäktigeledamot (V)
[email protected]
Tel: 070-340 91 05

Ulrika Edman, gruppledare (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-843 01 07

bild-9


Kopiera länk