Bygg Gymnastikens hus på Midgård!

PRESSMEDDELANDE 150428

Fritidsnämnden beslutade idag att förhyra Balticgruppens lokaler i f.d. ASTRA ZENECA på Mariehem för Gymnastikens hus. Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet. V föreslog istället att ge fastighetskontoret igångsättningstillstånd för uppförande av Gymnastikens hus i anslutning till Midgårdsskolans idrottshall.

Vänsterpartiet Umeå menar att det enda rimliga för Fritidsnämnden hade varit ett beslut i enlighet med det tjänstemannaförslag som togs fram inför fritidsnämndens möte för en månad sedan, dvs. att samlokalisera Gymnastikens Hus med byggandet av Midgårdsskolans nya idrottshall.

– Mellan en halv miljon och en miljon kronor dyrare per år blir det att hyra ett Gymnastikens hus av Balticgruppen. Alla argument talar för Midgård, ändå beslutar majoriteten till Baltics fördel, säger Sofia Stolt, ledamot i Fritidsnämnden för Vänsterpartiet.

– Om det är så att kommunen är beredd att tillföra 0,5-1 miljon i extra medel till Fritidnämnden så finns stora behov inom idrottsrörelsen där pengarna skulle göra bättre nytta. Till exempel anläggningar för Tomtebo/Ålidhemsområdet, mattsporter, tennis, en rullskidbana eller en ordentlig höjning av aktivitetsstödet, säger Lennart Arvidsson, ledamot i Fritidsnämnden för Vänsterpartiet.

Med Midgårdsalternativet finns stora samordningsvinster med skolan. Gymnasieskolan är positiv till det alternativet eftersom det ger möjlighet att nyttja lokalerna dagtid för nya gymnasielinjer med inriktning på gymnastik och nycirkus.

– Majoritetens beslut frångår alla normala principer och kommunala styrdokument. Beslutet följer inte lokalförsörjningsdirektivet som säger att vi så långt som möjligt ska ha verksamheten i egna lokaler, säger Lennart Arvidsson.

Kontakt:
Lennart Arvidsson (V)
E-post: [email protected]
Tel: 070-204 38 51

Sofia Stolt (V)
E-post: [email protected]
Tel: 073-811 30 43

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: