Pressmeddelande: Vänsterpartiet vill se inomhuslekplats i gamla biblioteket

Vänsterpartiet har i dag lämnat in en motion till Umeå kommunfullmäktige om att tillskapa en inomhuslekplats i den gamla biblioteksfastigheten vid Vasaplan.

– Byggandet av den barnvänliga staden är förutsättningen för att Umeå ska växa utan storstadsproblem. Vänsterpartiet vill sätta Umeå på kartan som staden där barnen har den givna platsen mitt i centrum, i nära anslutning till kollektivtrafiknavet. Inomhuslekplatsen kommer att bli ett fint komplement till badhuset, som dock kräver föräldrarnas köpkraft. En inomhuslekplats kan fungera som en ickekommersiell mötesplats och ett givet utflyktsmål för alla grupper – såväl umebor som tillfälliga besökare – veckans alla dagar, säger Ulrika Edman.

På Umeå kommunföretags (UKF) styrelsesammanträde i måndags yrkade V att UKF ska utreda möjligheten att använda lokalerna på gamla bibliotekets bottenplan till offentlig kommunal verksamhet/en icke-kommersiell mötesplats innan lokalerna lämnas till kommersiella aktörer. Trots att det finns fullmäktigebeslut på detta fick Vänsterpartiet inget gehör för sitt förslag.

– Att kommersialisera bottenvåningen på gamla biblioteket är ett svek gentemot umeborna. Socialdemokraterna ger upp ambitionen att peka ut den politiska riktningen för det offentliga rummet. Man snuvar umeborna på ytterligare en mötesplats i stadens centrum, jämte Apberget, säger Ulrika Edman, gruppledare (V).

– I kommunledningen får vi inget gehör för att förverkliga Umebornas önskan om en icke-kommersiell mötesplats i gamla biblioteket. Därför lägger vi nu ett konkret förslag till Umeås folkvalda, säger Ulrika Edman (V).

Kontakt:
Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]

Motionen hittar du i pdf här: Motion från V Inomhuslekplats i gamla biblioteket

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: