Boendestöd ska vara kostnadsfritt

PRESSMEDDELANDE
2014-11-04

Vänsterpartiet har i dag skickat in en motion till Umeå kommunfullmäktige om att boendestöd till personer med psykisk ohälsa ska vara kostnadsfritt. Många kommuner har redan kostnadsfritt boendestöd, bl.a. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Lund, Örnsköldsvik, Örebro, Västerås och Norrköping.

– Att stärka de mest socialt utsatta är att investera i välfärden. Det lönar sig på sikt, säger Ulrika Edman, ny gruppledare och tillträdande ledamot i Individ- och familjenämnden för Vänsterpartiet.

– Det handlar om att stärka ett vardagsfungerande för dem som mår psykiskt sämst. Boendestödet verkar förebyggande, inte minst ur ett barnperspektiv. Att ta betalt för dessa insatser är kontraproduktivt, säger Ulrika Edman.

– Det är väl känt för dem som arbetar med målgruppen att de som är i mest behov av boendestöd aldrig tar emot insatsen, väljer bort eller avslutar vad de redan beviljats, med kostnaden som förklaring, säger Ahmed Hersi, tillträdande ledamot i Individ- och Familjenämnden (V).

Kontakt:
Ulrika Edman
Gruppledare (V)
E-post: [email protected]

Bilaga: Motion kostnadsfritt boendestöd 141104

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: