Stöduttalande för Tornedalen Pride

STÖDUTTALANDE 14-07-02

HBTQ-vänsternDen kommande helgen firas den första upplagan av Tornedalen Pride i Pajala. Det är en viktig händelse som vill främja öppenhet och HBTQ-personers rättigheter och möjligheter att leva öppet i ett traditionellt konservativt samhälle präglat av religiösa värderingar. Några starka eldsjälar har tagit initiativet och lagt ner mycket arbete för att genomföra pridefirandet i samband med Pajala marknad. De har fått mycket stöd men också upplevt hot och trakasserier och fått höra saker som ”Bög eller älg. Hä bara å skjut.”

Sådana uttalanden och förtryck av människor baserat på sexuell läggning eller könsidentitet är oacceptabelt. Vänsterpartiet står självklart för alla människors lika rättigheter och vill att HBTQ-personer ska kunna leva och älska öppet på samma villkor som alla andra i samhället. Därför kommer några från Umeå partiförening att resa till Pajala och delta i Tornedalens första prideparad på lördag. En annan värld är möjlig!

Happy Pride!

Daniel Nyström och Jessica Åhlin
Vänsterpartiet Umeå

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: