Demonstrationer mot rasism

Den 15 december attackerades en antirasistisk demonstration i Kärrtorp i Stockholm av nazister från Svenska motståndsrörelsen, samma organisation som visade upp sig i Umeå den 14 september. Då reagerade Umeå genom att 3000 personer samlades i en stor demonstration på Rådhustorget. Nu hölls en stor demonstration i Kärrtorp med 16000 deltagare den 22 december. På många platser runt om i landet hölls stöddemonstrationer, bland annat samlades 1500 personer i Umeå den 21 december och flera från Vänsterpartiet deltog. Styrelsen för partiföreningen har också antagit ett stöduttalande för boende och aktivister i Kärrtorp.

Stöduttalande till demonstrationen i Kärrtorp den 22 december:

”Vänsterpartiet Umeå står med er och kommer aldrig acceptera att fascister försöker tysta röster för alla människors lika värde.”

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: