Ställ tillbaka Apberget!

Vänsterpartiet Umeå kräver att Apberget så snart som möjligt återställs där det har stått. Efter att återställningen genomförts, då först välkomnar vi en medborgardialog med invånare, föreningar, m.m. om torget och Apbergets framtida utformning.
Vi ställer oss positiva till att i framtiden utveckla och förbättra Apberget. Denna utveckling och förbättring får gärna innebära att Apberget blir större, tar en större plats i det offentliga rummet, samt att det gärna ska moderniseras med en inbyggd ljudanläggning.

– Beslutat på kommunpolitiskt medlemsmöte 16 september 2013

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Elsa Andersson Hedkvist V skriver:

  Umeås folkvalda politiker måste lyssna innevånarna under den stora omdaning som nu sker i centrum. Även exteriört…………………….Vad sker med ”Grön Eld”?
  Skulle inte Stieg Larsson platsa bättre i demokratins centrum………………kanske som vägvisare mot biblioteket som vävts ihop med det nya kulturhuset och kommersialismen.

 2. Martin Söderberg skriver:

  Varför ställa tillbaka och göra det som det såg ut förut?

  Gör torgytan större, vi vill ha möjlighet till en ordentlig sommarmarknad i centrala umeå. Rådhusesplanaden borde vara helt öppen, nästan som nu fast lite finare än gruset vi har just nu.

  Det borde göras större även så mer folk få plats för konserter och andra evangemang så som demostrationer och marknader.
  Apberget borde inte ställas tillbaka som det var förut. Det begränsade bara den stora yta som faktiskt finns.

  Gör om framför rådhuset så det blir ett bättre ”apberg” där istället.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: