Volvo och alliansregeringen sviker Norrland

PRESSMEDDELANDE 2013-10-16

I dag kom beskedet att Volvo lastvagnar väljer att flytta hyttmonteringen från Umeå till Göteborg. IF Metall beräknar att runt 600 industrijobb kommer att gå förlorade i Norrland till följd av flytten.

– Det här är oerhört tungt för de arbetare som drabbas och deras familjer. Och det är en enorm besvikelse, särskilt med tanke på hur Umeå kommun har ställt upp för att trygga Volvos etablering här uppe, säger Tamara Špirić, kommunalråd (V) i Umeå.

– Regeringen gör för lite för jobben i Norrland. Genom att minska transportstödet har de försämrat förutsättningarna för industrijobb i Norrland. Satsningar på moderna kommunikationer görs nästan bara i södra Sverige, det missgynnar oss i norr, säger Jonas Sjöstedt, partiordförande för Vänsterpartiet och tidigare anställd vid Volvo i Umeå.

Kontakt:
Tamara Špirić,
kommunalråd (V)
Tel: 070-277 19 89
E-post: [email protected]

Jonas Sjöstedt, partiordförande (V)
Tel: 070-620 00 64 (Vänsterpartiets presstjänst)
E-post: [email protected]

————————————-
 131016 Pressmeddelande Volvo och regeringen sviker Norrland (pdf)

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: