Lyckad invigning av den nya äventyrslekparken på Ersboda

För några år sedan drev Vänsterpartiet Umeå en kampanj där vi frågade folk på Ersboda vad de tyckte saknades för att Ersboda skulle bli en bättre stadsdel. Många Ersbodabor efterlyste då samlingspunkter för barn där folk kunde lära känna varandra. En av dem var Mikael “Big Papa” Bergström, som skjutsade runt V:s kommunpolitiker Tamara Spiric och Lasse Jacobson i sin bil och visade “titta här, skulle det inte passa bra med en äventyrslekpark för de lite större barnen i den här skogen”. Det tyckte vi i V var en kanonbra idé, så vi la en motion om det i kommunfullmäktige. 3 år senare står parken färdig, och Ersbodabarnen själva har fått vara med och rita och tycka till om hur den skulle se ut. Så självklart är de nu väldigt nöjda med resultatet! Det märktes vid invigningen av parken i går, då lekparken fylldes av barn i alla åldrar som strömmade till och ville prova klätterställningarna, rutschkanorna och allt det spännande som parken har att erbjuda.  Se TV4:s inslag om invigningen här:

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-ume%C3%A5?video_id=2463025

Vänsterpartiet i Umeå jobbar hårt politiskt för att göra verklighet av det som är viktigt för vanligt folk ute i stadsdelarna. Det är inte lätt alla gånger, men sådana här gånger, när man kan förverkliga någonting konkret som man vet att barnen har glädje av, då är det värt allt jobb flera gånger om!

tamara invigning

lekparken med kjentfolk

lekpark Ersboda

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: