Manifestation mot utförsäkringar och fas 3

Den 9/4 kl. 15.00-17.00 ordnar Solrosuppropet (fd. Påskuppropet) en manifestation på Rådhustorget ”mot utförsäkringar och fas 3”. Talare från bl.a. IF-Metall.

Hämtat från Solrosuppropets Facebooksida:
Måndag Annandag påsk kl 15.00-17.00 samlar vi friska, sjuka, arbetande, arbetslösa, organisationer, samfund, ja, alla som vill demonstrera mot utförsäkringar och Fas 3.

Vi är en rörelse som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vilket betyder att oavsett vad du röstar eller tror på är du välkommen att delta.

Sjukförsäkringen har blivit ett inhumant projekt som inte gör sjuka friskare – bara fattigare. Ibland t.o.m. sjukare då det nu finns en ny diagnos som heter Försäkringskasseutlöst depression!!! Våra förslag på förändringar i sjukförsäkringen och Fas 3 kan du läsa om här http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/solrosuppropet-2012-lyfter-fram-utfoersaekringarna-och-fas3-740721

I år protesterar vi även mot Fas 3 som är ett enormt slöseri med pengar som sällan leder till riktiga arbeten. Då långtidssjuka inte är så heta på arbetsmarknaden hamnar de ofta i Fas 3 efter en utförsäkring. De och andra arbetslösa tvingas arbeta utan trygghet, avtal, semester… Fas 3 är för tillfället Sveriges största arbetsgivare!!! Då A-kassan urholkats och bara drygt 1/3 nu är med i den får många i Fas 3 ersättningar nästan i nivå med vad den som tar emot en Fas 3:are får per månad (ca 5000 kr).

Har DU planerat att bli sjuk? Har DU planerat att bli arbetslös? Har DU räknat efter hur DU själv skulle drabbas?

Det behövs mer än kosmetiska förändringar i dessa reformer. Nu säger vi ifrån!

Solrosuppropet är en fristående fortsättning på Påskuppropet, som även förblir kvar på sin nuvarande sida och driver frågan om utförsäkringarna och sjukförsäkringen vidare:

http://www.facebook.com/paskupprop

En tanke är att vi utformar Solrosuppropet som en ”paraplyrörelse” för samtliga rörelser i landet som verkar för dessa personer. Vi driver de viktiga frågorna både gemensamt och separat. Alla aktörer är fristående, men enas i aktioner där vi finner det lämpligt. Då har vi både vassa spjutspetsar och en bredd som inte finns hos de enskilda rörelserna.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: