”Alla andra hämtar tidigt”. Föredrag av Ulrika Lorentzi från Kommunal

”Alla andra hämtar tidigt”. Ulrika Lorentzi, jämställdhetspolitisk utredare hos Kommunal talar om öppettider och tider för lämning och hämtning på förskolor med utgångspunkt i sin rapport med samma namn.

Rapporten konstaterar att ”hälften av alla föräldrar känner sig pressade att hämta tidigt på förskolan. Nästan en tredjedel uppger att de inte kan jobba heltid på grund av öppettiderna inom barnomsorgen”. Eftersom ansvaret för hämtning och lämning fortfarande ofta vilar på kvinnor är öppettider inom barnomsorgen en viktig jämställdhetsfråga med en tydlig klassdimension.

Rapporten kan läsas här: http://www.kommunal.se/Kommunal/Kommunal-tycker/Jamstalldhet/Alla-andra-hamtar-tidigt/
Tid & plats: Den 19 april, Kl. 18:30, Umeå folkets hus, Mimer.

Du gillar kanske också...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: