Trafiken bara ökar i Umeå och luften blir allt sämre.

I går kunde vi läsa i VF att när Ikea öppnar i Umeå förväntas det ge en ökning med 3000 fordon per dygn genom stan. I dag rapporterades det om att Sverige ökat sina utsläpp med 10 % och att det mesta kom från transportsektorn.
Jag har ofta haft en känsla att det bland de flesta politiska beslutsfattarna råder ett bedrägligt lugn vad det gäller miljön och luftföroreningarna. Vi har i dag mycket dålig luft i Umeås innerstad. Detta tänker man sig lösa med dels det åtgärdsprogram som finns och med Ringleden.
Jag känner mig dock inte lugn. Jag tror att vi måste agera nu och att vi måste göra betydligt mer. Man måste från politiskt håll mycket kraftfullt styra transporter över till andra sätt än bilism. Och du och jag måste vara opinionen som ser till att så blir fallet. Nu sätter vi igång.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kllara Lundmark skriver:

    Motionera om att parkeringsvakter kan bötfälla tomgångskörning

Kommentera

%d bloggare gillar detta: